איך לחלק דירה

איך לחלק דירה
איך לחלק דירה

איך לחלק דירה היא אחת השאלות הכי "נשאלות" בגוגל…

איך ניתן לחלק את הדירה שלי? זו שאלה שכל אחד מאיתנו שואל את עצמו…

כל עולם הדירות המחולקות הוא כבר מזמן לא מילה גסה…

איך לחלק את הדירה שלי היא שאלה שדי קשורה לתהליך הלגליזציה בתחום הדירות המחולקות, אשר התחיל עם מספר חוקים והוראות שעה שפורסמו כדי לאפשר לבעלי בתים צמודי-קרקע לחלק את ביתם כדי להקל במעט על עשרות אלפי הזוגות הצעירים המשוועים לדירה מחולקת זמינה להשכרה…

חלוקת דירת מגורים למספר דירות, מכפילה ולעיתים אף משלשת את שכר הדירה עבור כל דירה נתונה…

את מי זה מעניין "איך לחלק דירה"?

בימים אלה בהם רוב הביקוש להשכרה מוכוון לדירות 2 חדרים מחולקות, חלוקת דירתכם למספר דירות תייצר עבורכם מאגר בלתי נגמר של שוכרים שיתחרו על האפשרות לשכור את דירותיכם האטרקטיביות, מצב זה יוביל לתפוסה מלאה בדירתכם המחולקת, מה שיוביל להכנסה כספית גבוהה ומשמעותית.

איך כדאי לחלק דירה קיימת?

תכנון חלוקת הדירה באופן מיטבי ויצירתי אשר ינצל באופן מקסימלי את נתוני הדירה המיועדת לחלוקה, חשוב שייעשה בליווי מתכנן פנים בעל ניסיון בתכנון חלוקת דירות שחי ונושם את התחום וידע לספק תכנון מסודר שידאג שכל פונקציה של כל אחת מהדירות המחולקות תיבנה במקום האופטימלי ביותר בדירה המיועדת לחלוקה.

זיכרו! תכנון ברור ויצירתי יחסוך לכם כסף, שטח בנייה יקר וייתן ביטחון מלא בתוצאה הסופית.

איך לחלק דירה הפכה לחלומם הרטוב של הצעירים?

צעירים רבים עסוקים בחיפוש דירה מחולקת בקרבת מקום העבודה שלהם, דירה מחולקת שתשמש אותם למגורים בנחת.

עד לפני כמה שנים הסטנדרט המקובל היה דירות שותפים…

אך בשנים האחרונות, רוב הצעירים מעדיפים לגור ביחידות דיור מחולקות המאפשרות להם תנאים מקסימליים, פרטיות גבוהה ועלויות נמוכות.

איך לחלק דירה עם היתר?

די ברור כי חלוקת דירת מגורים חייבת להיעשות באישור הרשות המקומית, אך נדמה כי הרשויות לא שמחות להקל או לסייע לספק אישורי בנייה מתאימים אפילו לבתים צמודי הקרקע.

ומכאן מן הסתם, די הגיוני כי כאשר מדובר בדירות בבנייה רוויה, קבלת היתר לחלוקת דירה הוא כמעט בלתי אפשרי.

איך לחלק דירה באישור השכנים

בעל דירה אשר מבקש לקבל היתר לחלוקת דירתו, חייב לקבל את אישור שכניו לחלוקת הדירה…

בפועל זו התניה בלתי אפשרית כי כל בעל דירה ששומע ששכנו מתכנן לחלק את דירתו, עוצר הכל ורץ לבקש גם הוא לחלק את דירתו ומאחר ומספר היחידות המותרות לחלוקה בבניני מגורים מוגבלות… הסיכוי שהשכן יחתום לך ולא ינסה לקדם את חלוקת דירתו לפני כל השאר הוא קלוש עד לא קיים…

כאילו שלא די בכך, גם במקרים בהם הצלחתם להשיג הסכמה מלאה מדיירי הבניין שבו נמצאת הדירה, הרשות המקומית לא ממהרת לספק את האישורים הנדרשים לחלוקת הדירה, ואפילו מטילה וטו על הבקשה, זאת משום שלטענתן, חלוקת דירת המגורים שלכם, תשפיע על אופי הסביבה ותיצור עומס רב יותר על התשתיות.

ולכן, למרות התנגדותן של הרשויות לחלוקת דירות, ממשיכים בעלי הדירות לחלק בזהירות וביצירתיות את דירותיהם כך שיקשה על הרשויות להגדירם כמחלקי דירות וכמפירי חוק התכנון והבנייה.

אז האם ניתן לחלק דירה מבלי לעבור על החוק?

בניסיון להבין את בסיס החוק הרלוונטי לעולם חלוקת הדירות,  נראה כי לא קיים קריטריון ברור להגדרת "דירה":

בסעיף 145 (א) לחוק התכנון והבניה מוגדרת דירה כ: "חדר או תא, או מערכת חדרים או תאים, שנועדו לשמש יחידה שלמה ונפרדת למגורים, לעסק או לכל צורך אחר".

ומשכך, אם תרצו לשפר את הסיכוי להכרה בשינוי הפנימי שביצעתם כלגיטימי ולא כחלוקת דירת מגורים לדירות מחולקות, כדאי לשים לב לפסקה הבאה.

מספר אלמנטים חשובים בבואכם לחלק דירה

  • אם ניתן, הימנעו ממוני חשמל ומים – אם בכל יחידה ימצאו מוני חשמל ומים, הסיכוי שהדירה תוגדר כמפוצלת גדל…
  • אם אפשר, כוונו ליצירת מטבח וחדר כביסה משותף – בלא מעט דירות מפוצלות קיימים מספר מטבחים ועמדות עבור מכונות כביסה ומייבשי כביסה. ולכן אם ניתן, להגדיר בדירה אזור עבור מטבח וחדר כביסה משותפים, יהיה הרבה יותר קל לשכנע את הרשויות שדירתכם היא בסך הכל דירת שותפים.
  • השתדלו להשאיר חיבור כלשהוא בין הדירות – דלתות מקשרות בין חדרי הדירות השונות, תאפשר לכם לטעון כי מדובר בסויטות שינה שניתן בכל רגע נתון לחברם לשאר הדירה.

תכננו בהצלחה!

פוסטים מומלצים בנושא "איך לחלק דירה":

* אין באמור במאמר זה להוות ייעוץ משפטי או המלצה לבצע חלוקה או פיצול דירה בניגוד לחוק, אלא להציג את המציאות הקיימת ואת האפשרויות לאופטימיזציה של שטחי הבית הלא מנוצלים על ידי יצירת יחידות מגורים משניות.

* בהתאם לתיקון 116 לחוק התכנון והבניה, מובהר למען הסר ספק, כי על הלקוח בלבד מוטלת החובה לדאוג להוצאת ההיתר באמצעות בעלי המקצוע הרלוונטיים וכי פעולתו של המתכנן בפרויקט זה הנה ברמת עיצוב ותכנון פנים טכני בלבד, ועל כן על הלקוח לדאוג לעריכת הבקשה להיתר.

***

אני זמין לכל שאלה,

הקליקו עכשיו לייעוץ: 0544-790760