WeLive זה פיצול דירה למתקדמים – להם מותר? ומה עם בעלי הנכסים הקטנים?

WeLive זה פיצול דירה

WeLive – פיצול דירה בשם מכובס?

אני טוען ש WeLive זה פיצול דירה!
למרות פיצולי הדירות, כבר שנים ידוע כי רמת מחירי הדיור בערי ישראל נחשבת לאחת היקרות בעולם, ואין פתרון באופק…

אז, לאחרונה עלה לכותרות טרנד חדש שהוא שם מכובס לטרנד "פיצול הדירות" ונקרא דיור משותף או קהילתי…

הכל התחיל בלהיט תחום המשרדים WeWork,  שהפכה למובילה עולמית בתחום פיצול המשרדים והשכרתם לטווח קצר… וכעת התפנתה לעשות את אותו הדבר בעולם המגורים ומיתגה עצמה בשם WeLive…

שנים של "פייק ניוז" על גבם של מפצלי הדירות

האבסורד הוא שבשנים האחרונות כשבעלי דירות עצמאיים פיצלו את דירותיהם כדי לסייע לביקוש הגואה לדירות קטנות, מפוצלות ומעוצבות, היו מי שגרסו כי פיצול דירה יפגע בתשתיות הבניין ועוד ועוד ועוד "פייק ניוז".

"פייק ניוז" אני מדגיש כי, סטטיסטית בדירות מפוצלות, מתגורר ברוב המקרים דייר בודד שרוצה פרטיות ומעדיף לשלם קצת יותר מאשר לגור בדירת שותפים…

כך שבמקסימום מתגוררים בכל הדירה המפוצלת 2 עד 3 דיירים בסך הכל… (דייר בכל יחידה מפוצלת) , כשרוב הדיירים הם סטודנטים או הייטקיסטים שחוזרים בערב לצפות בטלוויזיה ולישון, וממש אין להם צורך בתשתיות חינוך כמו משפחות מסורתיות שנהגו לשכור את הדירות הגדולות עד שהתחילה תופעת פיצולי הדירות…

אז למה למקושרים מותר מה שאסרו שנים על בעלי הנכסים ממעמד הביניים?

ובחזרה לנושא, "WeLive זה פיצול דירה"

כששמעתי כי WeLive תציע חדר מרוהט ומעוצב לחלוטין, שירותי תקשורת ואינטרנט, חשמל, מים וניקיון והכל תמורת שכר דירה חודשי קבוע מראש, ישר חשבתי על כך ששזה פשוט שידרוג לעולם פיצולי הדירות וזה בדיוק,אבל בדיוק מה שהציעו בעלי דירות מפוצלות במשך שנים…

אז מבחינת הרשויות וכמו כל דבר במדינה, כשחברה גדולה נכנסת לתחום, ומפצלת את כל הדירות בבניין, זה בסדר גמור… אבל פנסיונרים שגרים בדירה גדולה ובנו יחידת משנה להשכרה, הם "עבריינים גדולים ומסוכנים"…

טוב, קצת נסחפתי, כי גם בראי הרשויות, מפצלי דירות הם לא עבריינים מסוכנים אלא בני אדם נורמטיביים, שבדיוק כפי שבשנות ה-50 כמעט בכל דירה בתל אביב גר דייר משנה באחד החדרים, היום 70 שנה אחרי, בסך הכל, שיפרנו לאותו דייר את רמת החיים על ידי הוספת מטבחון ומקלחת פרטיים…
כאלה שניתן למצוא בכל דירה חדשה שמתהדרת ברחצה הורים, רחצה ילדים ושירותי אורחים…

איך מסתדר "חוק השכירות ההוגנת" ו WeLive?

WeLive זה פיצול דירה נחות, מה שמוביל אותי לנקודה מאוד מעניינת והיא "חוק השכירות ההוגנת" שעיריית תל אביב הייתה שותפה לחקיקתו, ונראה כי על פניו הולך להערים קשיים עבור מתחמי  WeLive, חוק זה מגדיר מהי דירה שניתן להעמיד להשכרה.

ולדוגמא, על פי החוק, לא ניתן להשכיר דירה:

  1. שלא כוללת ניקוז וסילוק שפכים.
  2. שאינה כוללת מערכת לאספקת מי שתייה.
  3. שלא כוללת מערכת חשמל ותאורה.
  4. בה אין פתחי אוורור ותאורה טבעית.

אבל אל דאגה, בסוף יימצא הלוביסט שילחץ את מי שצריך וייעצב את החוק מחדש כדי שיתאים לצרכי החברות המקושרות בסגנון WeLive של WeWork…

אז לסיכום, אם למקושרים (WeWork) ודומיהם מותר לקחת בניין שלם ולפצלו ועל ידי כך לשפר את התשואה על הנכס, גם ל"עמך" / לאנשים הפשוטים / לפרולטריון מותר ליזום ולהתקדם בחיים עלי ידי יצירת יחידת דיור מניבה בדירתם.

מפצלי הדירות, תלמדו מהמקושרים!

ולכן אני מציע למפצלי הדירות:

…If you can't beat them join them

כלומר, אם כמו שהסברתי WeLive זה פיצול דירה, תלמדו מהגדולים: דיור שיתופי או דיור קהילתי פרטי בין "חברים טובים או בני משפחה"!

רוכשים דירה גדולה ב"משותף", מגדירים אותה כקהילתית, מפצלים אותה ל-2 דירות משנה ומתחלקים חצי חצי בעלויות המשכנתא, הארנונה וועד הבית!

אז לחדד את הנקודה, אם בשל מצוקת הדיור הקשה שקיימת בישראל, אתם 2 אחים נשואים או 2 חברים טובים, ולא מצליחים לרכוש דירה בנפרד, תיזמו "דיור קהילתי" בשיטה הבאה:

  • הגדרת צרכים.

הגדרת המטרה הסופית עבור הדירה הקהילתית, חלוקה ל-2 דירות ל-3 דירות? ומה גודלה של כל דירה? 2 דירות סטודיו או אולי 2 דירות שלושה חדרים?

  • רכישת נכס מתאים.

רכישה משותפת של נכס (דירה או צמוד קרקע) מתאים לצרכי הדיור הקהילתי העצמאי שלכם, באמצעות הסכם שיתוף שינוסח על ידי עורך דין.

  • תכנון ובנייה.

תכנון חלוקת הדירה הקהילתית כולל תכניות מפורטות וכתב כמויות.
מכרז קבלנים לפיצול ה"דירה הקהילתית". בניית היחידות השיתופיות .

  • מגורים

תתחילו לחיות חיים מהנים ומספקים תוך חיסכון משמעותי בעלויות!

* אין באמור במאמר זה להוות ייעוץ משפטי או המלצה לבצע חלוקה או פיצול דירה בניגוד לחוק, אלא להציג את המציאות הקיימת ואת האפשרויות לאופטימיזציה של שטחי הבית הלא מנוצלים על ידי יצירת יחידות מגורים משניות.

* בהתאם לתיקון 116 לחוק התכנון והבניה, מובהר למען הסר ספק, כי על הלקוח בלבד מוטלת החובה לדאוג להוצאת ההיתר באמצעות בעלי המקצוע הרלוונטיים וכי פעולתו של המתכנן בפרויקט זה הנה ברמת עיצוב ותכנון פנים טכני בלבד, ועל כן על הלקוח לדאוג לעריכת הבקשה להיתר.

הרעיון מעניין אתכם? מעוניינים ללמוד על נושא פיצולי הדירות?

שאלות ותשובות בנושא פיצול דירות

להתרשמות מפרוייקטי פיצול דירות, הקליקו:

פיצולי דירות לדוגמא

שאתחיל לתכנן ולפצל את דירתך ליחידות מניבות ?

***

אני זמין לכל שאלה,

הקליקו עכשיו לייעוץ: 0544-790760